Karin Andersen
Facebook Pinterest InstagramInstagram

15. Oktober 2014

NYTT SMYKKE AV GAMMELT GULL

Vi har vel alle noe gammelt gull liggende som av ulike grunner ikke blir brukt lenger. Synd egentlig, når det kan smeltes om å bli et nytt og flott yndlingssmykke!
De nye stableringene som har blitt en suksess i sølv, er også superlekre i gull. Er du ikke enig?

Disse ringene har jeg smeltet og støpt her på verkstedet. Jeg bruker en metode som kalles sandstøping, og det fine med det er at det faktisk er de gamle smykkene som brukes. I mange tilfeller ligger det en stor affeksjonsverdi i akkurat det.

Photo022 Photo023 Photo030

 

18. November 2013

EN RING BLIR TIL

2

Kanskje litt vanskelig å forestille seg at dette kan bli til noe fint…

Her er jeg omtrent halvveis i prosessen med å lage en ring i hvitt gull på bestilling fra en kunde. Hun hadde fått et gavekort i bursdagspresang, og vi satt sammen på verkstedet og snakket litt om hva hun likte og kunne tenke seg før jeg utarbeidet et forslag hun falt for. Underveis støtte jeg på noen utfordringer, og det skjer ofte med smykker jeg bare lager ett eksemplar av.

Men, etter iherdig jobbing ble resultatet som jeg ville, og det gjør meg alltid happy.Ring hvitt gull med roas safir 2

18. November 2013

EN ANNERLEDES DAG PÅ JOBBEN

Ingen dager er helt like for meg. Jeg er både designer og håndverker, markedssjef og regnskapsfører. Jeg trengte noen foto til gullsmedbransjens fagblad Gull & Ur, til en spalte som viser hvordan smykker kan løfte ethvert antrekk. Fotograf Egil Hansen var superflink og jeg hadde en morsom annerledes-dag på jobb.

(mer…)
Karin Andersen

Velkommen!

Velkommen til min smykkeblogg. Jeg vil gjerne gi deg et lite innblikk i historien bak de ferdige smykkene, hvor jeg henter inspirasjon og hvilke teknikker jeg bruker. Det er store kontraster mellom et ferdig smykke med små, fine detaljer og hvordan det ser ut underveis. Det er også stor forskjell på produksjonen av et håndlaget smykke og et maskinprodusert. Dette har jeg lyst til å dele med deg.

Lurer du på noe, eller ønsker du å få laget et unikt smykke blir jeg glad for en mail.

Skjermbilde 2013-11-21 kl. 15.38.22